
Här om dagen hade jag flera kiwier liggandes i fruktskålen som ingen hade ätit. Tänkte att det var en strålande idé att hitta på något nytt och gott av de. Kiwi är väldigt rik på C-vitamin och hjälper till med matsmältningen eftersom den innehåller mycket fibrer vilket är perfekt när man tänkt äta den som en dessert. Nu till receptet
Gäller för 6 personer
Tillagningstid: 1h och 20 min
2 dl grädde
1 msk vaniljsocker
200 g färskost
1 dl florsocker
3 kiwier
12 digestivekex
50 g smör
Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker tills den tjocknar något.
Rör ihop färskosten med siktat florsocker. Lägg i den vispade grädden i färskostblandningen. Vispa runt lite snabbt tills det skapas mönster när du vispar. Finhacka kiwierna och blanda runt med färskost-gräddblandningen. Ställ i kylen 1h så smakerna går ihop ordentligt.
Smula sönder digestivekexen och smält smöret i en kastrull. Häll det smälta smöret över digestivekexen och blanda runt.
Lägg digestivesmul i botten av ett glas. Varva med färskost- gräddblandningen och toppa med färsk kiwi och citronmeliss. Ät och njut.




Receptet skapade jag för Tidningen Världen Idag för några veckor sedan.