
6½ dl kokt ris (3 dl okokt)
3 kycklingfiléer
2 salladslökar
1 morot
100 g vitkål
100 g böngroddar på burk
¼ blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk raps eller matolja
1 dl jordnötter
Smör
Kryddor
Sätt ugnen på 200°C (grillfunktion)
Lägg riset i botten på en plåt eller ugnsfast form. Häll på olja och blanda runt.
Skala moroten och strimla den tunt och gör på samma sätt med vitkål och vitlök. Bryn morot, vitkål och vitlök i lite smör tills de mjuknar något.
Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Blanda med dina favoritkryddor och bryn även dem i smör tills de fått färg runt om. Den behöver inte vara helt genomstekt då den ska in i ugnen.
Hacka salladslöken i mindre slantar. Dra bort en bit av blomkålen och dela upp i små buketter. Öppna burken med böngroddar och ta en näve.
Blanda alla ingredienser med riset även jordnötterna. Ställ i ugnen ca 15 – 20 min och njut av en perfekt vardagsmiddag. Jag toppade rätten med färsk lime för extra fräschör. (Finns även en film med tillvägagångssätt på Instagram.