Krämig kyckling med zucchini & pappardellepasta

Krämig kyckling med zucchini & pappardellepasta

20 minuter + 1 timme om du gör långbakade tomater
Räcker till 4 personer

Långbakade cocktailtomater  
250 g tomater, delade
1 msk olivolja
1 msk honung
1 nypa flingsalt

Pastasås 
250 g färsk pasta, t.ex. pappardelle
3 kycklingfiléer
Salt
Vitpeppar
Paprikakrydda
50 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 zucchini, skuren i mindre bitar
Cocktailtomater ( långbakade)
1 ½ kycklingbuljongtärning + 2 dl hett vatten
2 ½ dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Riven parmesan
Basilikablad
Citron


1. Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg tomaterna i en ungsäker form och ringla över olivolja och honung.
Baka mitt i ugnen i ca 1 timme eller tills tomaterna har blivit skrynkliga och mindre.

2. Stek kycklingfiléerna i olja & kryddor. Lägg kycklingfiléerna på en tallrik och låt vila under folie.
3. Lägg smör i samma stekpanna som kycklingfiléerna har stekts i och tillsätt lök och vitlök.
Låt löken få lite färg men inte brännas och tillsätt zucchinibitarna, låt zucchinibitarna få lite färg.
Lägg över allt i en gryta, tillsätt tomaterna och rör om.
4. Blanda kycklingbuljongtärningar och hett vatten, häll det i grytan och rör om. Häll i grädde, creme fraiche, parmesan och basilikablad.
Koka pastan i ca 2 minuter, sila bort vatten och lägg pastan i såsen. Låt pastan få puttra med i såsen någon minut så det tjocknar och pressa i nån droppe citronjuice.
Skär kycklingfiléerna i skivor & blanda i grytan.
Toppa med parmesan & basilika.

Hoppas det smakar smaskis 💕








Related Posts

Ravioli med krämig sås

Ravioli med krämig sås

Ravioli fylld med ricotta, citronzest och spenat. En riktig vinnare! Blanda en krämig sås på grädde, babyspenat & soltorkade tomater. Krämen runt om är gjord på soltorkade tomater och creme fraiche. Snabbt, smidigt men framförallt gott.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *