yankeelax med friterat rispapper gräslök & teriyakimajonäs

yankeelax med friterat rispapper gräslök & teriyakimajonäs
En perfekt aptitretare som både går fort att förbereda men även att äta upp 😊.
Ca 12 personer

200 g yankeelax eller annan god varmrökt lax
4-5 rispapper
1 dl majonnäs
3 msk Teriyaki-marinad
färsk gräslök

Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången och titta på rent trolleri – vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder – som ett stort rischips. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 x 7 centimeter stora bitar.

Dela laxen i mindre bitar.
Blanda majonäsen med teriiyakimarinaden samt finhackad gräslök. (För bäst smak mixar du en egen majo).
Lägg lax och majonnäs på rispapper precis innan servering. Toppa med gräslök.

Related Posts

Halloumi burrito

Halloumi burrito

Igår testade jag att göra burrito med bland annat stekt halloumi och köttfärs, det blev sååå gott. Testade Santa Marias kryddblandning för just halloumi vilket var pricken över i. De har även kommit med en majo till tacosen som är helt vegansk!. Ni bara måste testa […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *