Bresola med fetaoströra och pinjenötter

Bresola med fetaoströra och pinjenötter
En snabb och enkel bresolakorg att bjuda på en fredagskväll eller kanske mitt i veckan snacks vore väl trevligt? Har ett kanonrecept till dig här!

70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g feta eller salladsost
½ dl crème fraiche
50 g färskost
30 g pinjenötter, rostade
Färsk gräslök att dekorera med och eventuellt marmelad om du vill ha lite sötma i korgarna.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar att forma korgarna.
Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en chips-korg. Ta ut, låt svalna.

Mixa feta, crème fraiche och färskost slät.
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
Spritsa i lite lagom med fetakräm i varje korg. Toppa med rostade pinjenötter och lite färsk gräslök.


Related Posts



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: