Bresola med fetaoströra och pinjenötter

Bresola med fetaoströra och pinjenötter
En snabb och enkel bresolakorg att bjuda på en fredagskväll eller kanske mitt i veckan snacks vore väl trevligt? Har ett kanonrecept till dig här!

70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g feta eller salladsost
½ dl crème fraiche
50 g färskost
30 g pinjenötter, rostade
Färsk gräslök att dekorera med och eventuellt marmelad om du vill ha lite sötma i korgarna.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar att forma korgarna.
Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en chips-korg. Ta ut, låt svalna.

Mixa feta, crème fraiche och färskost slät.
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
Spritsa i lite lagom med fetakräm i varje korg. Toppa med rostade pinjenötter och lite färsk gräslök.


Related Posts

Halloumi burrito

Halloumi burrito

Igår testade jag att göra burrito med bland annat stekt halloumi och köttfärs, det blev sååå gott. Testade Santa Marias kryddblandning för just halloumi vilket var pricken över i. De har även kommit med en majo till tacosen som är helt vegansk!. Ni bara måste testa […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.