Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Som många andra, försöker vi äta lite mer vegetariskt i vardagen. Det är både gott o ser alltid så fräscht ut med härliga grönsaker, rotfrukter färska örter m.m. Här kommer mitt recept på en vegetarisk lasagne.

Recept
1 påse fryst spenat (375g) 
1 förpackning cocktail tomater 
1 broccoli 
½ kruka basilika 
1-2 msk grönsaksfond
1 förpackning mini mozzarella 
1 ½ förpackning färska pasta plattor
5 dl grädde
parmesanost till toppning och smakhöjning 


1. Hacka tomater och broccoli i mindre bitar.

2. Blanda spenat, basilika, grädde, tomater och grönsaksfond i en kastrull. Låt småputtra ca 10-15 min.

3. Lägg i mozzarella bollarna och broccoli, låt puttra några minuter.

4. Varva blandningen och lasagne plattor i en ugnsfast form.

5. Toppa med parmesanost och ställ i mitten av ugnen på 200° ca 20-25 min
Servera med en kall krispig sallad eventuellt mer parmesan.

Hoppas det smakar


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: