Som många andra, försöker vi äta lite mer vegetariskt i vardagen. Det är både gott o ser alltid så fräscht ut med härliga grönsaker, rotfrukter färska örter m.m. Här kommer mitt recept på en vegetarisk lasagne.

1 påse fryst spenat (375g)
1 förpackning cocktail tomater
1 broccoli
½ kruka basilika
1-2 msk grönsaksfond
1 förpackning mini mozzarella
1 ½ förpackning färska pasta plattor
5 dl grädde
parmesanost till toppning och smakhöjning
1. Hacka tomater och broccoli i mindre bitar.
2. Blanda spenat, basilika, grädde, tomater och grönsaksfond i en kastrull. Låt småputtra ca 10-15 min.
3. Lägg i mozzarella bollarna och broccoli, låt puttra några minuter.
4. Varva blandningen och lasagne plattor i en ugnsfast form.
5. Toppa med parmesanost och ställ i mitten av ugnen på 200° ca 20-25 min
Servera med en kall krispig sallad eventuellt mer parmesan.
Hoppas det smakar
