Nu har vi bakat första omgången smarriga pepparkakor 🍪 Provade göra lite annorlunda i år vilket gjorde degen alldeles perfekt enligt mig. Tycker degen blir som allra bäst när den får ligga och vila i kylen över natten. Om man lyckas ha någon kvar till själva bakandet 😁 Kolla in receptet om du får några tips

1 ½ dl grädde
200 g smör
3 dl socker
1 ½ dl mörk sirap
2 msk finriven ingefära
2 msk kanel
½ msk nejlikor
1 msk bikarbonat
3 dl vetemjöl
7 dl vetemjöl special
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och socker, rör runt.
2. Mortla nejlikor, kanel och finriven ingefära. Rör ner det i sockerblandningen.
3. Sikta mjöl och bikarbonat, tillsätt det.
4. Knåda ihop till en ganska lös deg. Låt stå i kylen över natten.
5. Sätt ugnen på 200°
6. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord
7. Ställ in pepparkakorna på bakplåtspapper i mitten av ugnen ca 5 min.
Njut av rykande färska pepparkakor med varm glögg till Första Advent 😍