Chili con carne med en twist

Chili con carne med en twist

Chili con carne kan man göra på flera sätt. Jag provade göra min egna lilla twist och blev allt annat än besviken. Hoppas du gillar det lika mycket som jag gjorde 🧡

4 personer

chili soppa
2 burkar krossade tomater
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 röd chili (mer eller mindre beroende på smak och tycke)
2 paprikor av valfri sort
2 tomater
1 hel zucchini
3 dl vatten
2 köttbuljong tärningar
1 kycklingbuljong tärning
1 burk kidneybönor 
2 burkar majs

Grovhacka lök, vitlök, paprika, tomater och zucchini.
Stek på medelhög värme i gjutjärnsgryta.
Blanda i resterande ingredienser (inte majs och bönor) Låt puttra cirka 1 ½ timme.
Under tiden förbereder du köttfärsbollarna.
När det gått cirka 1 timme mixar du allt till en slät soppa, tillsätter majs och kidneybönor.. 
Sen låter du det små puttra resterande tid.

Köttfärsbollar
400g nötfärs
Valfria kryddor för bäst smak
1 ägg
mjöl
panko ströbröd
2 l rapsolja

Blanda din egna kryddblandning och rulla till bollar.
Rulla dem först i mjöl, ägg sist panko.
Hätta upp rapsoljan till 130 grader
Släpp ner cirka 4 bollar åt gången i den heta oljan, låt dem bli gyllene bruna.

Servera den heta chilisoppan med nykokt ris, köttfärsbollar och en krispig sallad 🙏


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: