Ikväll prövades en ny rätt som jag faktiskt inte gjort förut. Höftade med recept men jag skrev ner ett ungefärligt. Hoppas du gillar det lika mycket som vi gjorde 🍑

(räcker till ca 4 vuxna)
4 kycklingfiléer
1 burk Kokosmjölk
1 burk minimajs
1 burk persikor i juice
1 näve suger snaps
5 st gröna sparris
1 kyckling buljong tärning
3 msk tomatpuré
1 msk olja
1 ½ msk koriander krydda
salt och peppar
1. Bryn kycklingen i en wokpanna med olja koriander salt och peppar. Lägg över i en skål.
2. Häll i kokosmjölk (spar ca ⅓ av kokosvattnet i botten till något annat för att slippa ”blaskig sås”), minimajs, tomatpuré, buljongtärning.
3. Häll bort persikojuicen och skiva upp 4 st av persikorna och lägg i såsen. Låt småputtra 15 min. (Resterande persikor åt barnen upp 😊)
4. Lägg i kycklingen, sparris och suger snaps. Låt små puttra tills kycklingen är helt färdig.
5. Koka ris eller bulgur. Jag gjorde även morotschips för att få det lite chrunchy 👌
Tar man bort kyckling och buljongen blir rätten helt vegansk! Går lika bra att ta grönsaksbuljong.
