När man älskar något som är sött, salt syrligt och krispigt ska man definitivt testa den här desserten 😍 Passar nog nästan alla!! Jag skrev ner receptet här under.

ca 4 personer
Marängen
2 äggvitor
½ dl socker
3 dl Kellogś rice krispies
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2 äggulor
2 msk vaniljsocker
50g (extrasaltat smör)
½ dl grädde
½ msk mjöl
Extra
1- 1 ½ dl grädde
1 paket röda vinbär
1. Vispa äggvitan till maräng (ca 5 -10min) tillsätt sedan socker försiktigt och till sist tillsätter du ”rice krispen” rör om med slickepott.
2. Gör 8 st lika stora bollar som du plattar till på en plåt med bakplåtspapper.
3. Låt stå i mitten av ugnen ca 1 timme på 125°.
4. Krämen: koka ihop alla ingredienserna i en kastrull tills du ser att det blir en kräm. Men var försiktig att det inte bränner fast!!.
(Ställ kallt tills du ska montera ihop bakelserna).
Har du äkta vaniljstång ska du låta den småputtra med smöret i början några min innan du skrapar ur vaniljen och tillsätter de andra ingredienserna.
5. Vispa grädden, skölj vinbären och montera ihop bakelsen när allt har svalnat.
Hoppas det smakar 😃