Långmarinerad kycklingfilé med majssås

Långmarinerad kycklingfilé med majssås
500g kycklingfilé 
1 påse Santa Marias vitlöks marinad
2 st majskolvar
1 paket bacon
smör
4 dl grädde
1 msk japansk soja 
½ hönsbuljongtärning el egen fond
½ kruka koriander (ev, 2 tsk torkad)

1. Lägg kycklingen i en plastpåse med marinaden. Låt helst ligga över natten.

2. Bryn kycklingen tills den fått färg runt om.

3. Lägg den i en ugnsfast form med resten av marinaden. Låt den efterstekas i ugnen på 200° i mitten tills kycklingen har uppnått 72° 

4. Ta en av majskolvarna och filéa bort majsen. Stek den sedan med bacon, smör och salt. 

5. När kycklingen är klar tar du all sky och lägger i en kastrull. Tillsätt den andra majsen som du filéar och låt det koka ihop. Tillsätt grädde, buljong och soja (ev redning).
Servera med ris eller bulgur

Hoppas det smakar 
Ta hand om dig 🤗

Related Posts

Beer can chicken

Beer can chicken

Jag har äntligen lyckats få min ugnsgrillade kyckling sådär saftigt perfekt att man kan äta hela själv! Testade en ”ny” teknik med massor av smak som passar perfekt till lördagsmiddagen eller varför inte mitt i veckan lyxet 😁 Här under kommer mitt recept på hur […]

Kycklinggratäng med fetaost

Kycklinggratäng med fetaost

Ikväll blev det en smarrig kycklinggratäng. Går väldigt snabbt att slänga ihop och resultatet blir otroligt gott!!. Receptet kommer här



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: