Havrerutor med choklad

Havrerutor med choklad
Recept ca 40 st
(1 plåt, form 27×30)
8 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 dl socker
1 dl ljus sirap
300 g extra saltat smör
Ca 200g choklad
1. Blanda alla ingredienserna utom chokladen till en smuldeg.
2. Smöra formen och tryck i smuldegen.
3. Sätt ugnen på 175° och ställ i mitten av ugnen i 15 min. Låt svalna i formen.
4. Smält chokladen och häll på kakan. Låt svalna i kylen. 

Hoppas det smakar.

Related Posts

Rabarber och pärondröm

Rabarber och pärondröm

Min mamma var förbi med sina sista rabarber förra veckan. Tack vare den fantastiska sommaren var de inte ens ”träiga” utan riktigt goda. Skrev ner ett litet recept som var magiskt gott 😋



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: