Imorgon är det Taco fredag 🥑🌶🌮 Då måste man självklart ha en god salsa till tacos/ tapasen men varför inte göra två olika? I morse experimenterade jag med lite olika smaker och fick fram två väldigt goda. Recepten finner du här under

1 mogen mango
1 burk ananas
1 karli paprika (grön spets paprika)
Några kvistar färsk koriander
2 msk koriander krydda
½ buljongtärning (grönsak)
D’elidas ca 20 droppar
Himalayasalt
1. Tärna upp mangon och paprika
2. Tillsätt alla ingredienserna i en kastrull.
Ananasen ska tillsättas med spad.
3. Låt allt små puttra ca 40 min. Smaka av, ha eventuellt i mer D’elidas eller tabasco.

1 burk hela skalade tomater
1 röd spets paprika
1 karli paprika
1 salladslök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk sweet chili sauce
1 buljongtärning (grönsak)
D’elidas eller tabasco ca 20-30 droppar
3 msk koriander krydda
himalayasalt
1 dl vatten
1. Blanda tomat burken, gul lök, röd paprika, buljongtärning och D’elidas. Låt puttra ca 40 min på låg värme. Mosa eller kör i stavmixer till hyfsat slät puré. Gör inget ifall det är klumpar.
2. Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra ytterligare 30 min.
Klart!
Enkelt och otroligt gott med massor av smaker.