Halloumi burrito

Halloumi burrito

Igår testade jag att göra burrito med bland annat stekt halloumi och köttfärs, det blev sååå gott. Testade Santa Marias kryddblandning för just halloumi vilket var pricken över i. De har även kommit med en majo till tacosen som är helt vegansk!. Ni bara måste testa de två tillsammans för en helt underbar smakupplevelse. Receptet finns här nedan hur jag gör mina burritos så speciella 😊

Halloumi och köttfärsblandning
Receptet räcker till 4 personer
1 Halloumi 
300 g köttfärs
1 dl kokt ris 
1/2 burk majs 
1 påse Santa Marias halloumi kryddblandning 
Olja att steka i 
Salt och peppar
Några droppar délidas eller tabasco för hetta
1 förpackning tortilla Large
(jag använde 5 stycken)
Mjöl och vatten att ”limma med”
Olja och cocosmjölk att pensla med 
1. Stek köttfärsen eller cornfärsen om du vill ha den helt vegetarisk. När den är klar tillsätter du finhackad halloumi, kokt ris, majs och kryddblandningen. Låt det puttra ihop en stund i grytan.
2. Blanda 3 tsk mjöl och 6 msk vatten. 
3. Dela en tortilla i 4 lika stora delar. Limma dem runt om längst ut i kanterna, vik dem enligt anvisning nedan. Lägg i lite fyllning och limma igen dem.
4. Precis innan du ställer in dem i ugnen (200°) penslar du dem med
½ dl olja och ½ dl kokosmjölk. Låt stå tills dem är gyllene bruna och har ett krispigt yttre. Servera med krispig sallad,guacamole, Santa Marias roasted sesame mayo. Hacka lite tomater och blanda med Santa Marias ginger ajvar relish så får du din egna salsa, riktigt gott och en ny härlig smaksensation är född 👌

Related Posts2 thoughts on “Halloumi burrito”

  • Hej

    Tack för en kul variant på fredagsmiddagen. Den här ska jag definitivt testa på småttingarna på fredag. Fin sida, hit kommer jag komma fler gånger för inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *