Rotmos med långkokta fläskkotletter och ingefärasås

Rotmos med långkokta fläskkotletter och ingefärasås

Den här rätten skulle jag egentligen gjort i torsdags men började förbereda den då så grytan har stått i kylen tills idag. Idag fick vi äntligen njuta av långkokta fläskkotletter som har legat i grytan nästan 2 timmar och småputtra. När det gäller fläskkött vill jag gärna ha det riktigt mört, då blir det fantastiskt gott. Just fläskkotletter är lite underskattade men får man till dem med en riktigt god sås blir det 🤤. 

Prova gärna receptet,  det är ren magi för själen!. 
Receptet gäller 4 Pers
Fläskkotletterna
7-8 fläskkotletter med ben 
1 färsk ingefära 
2-3 köttbuljongtärningar 
1 msk torkad timjan

3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök 
6 dl vatten
1 msk soja 
4 dl grädde
Smör och olja för stekning
Salt och peppar 
1. Bryn köttet på båda sidor med smör, olja och pressad vitlök.
2. Dela ingefäran i mindre bitar, låt skalet vara på. 
3. Häll på vatten, buljongtärningar, hackad purjolök och timjan. Låt småputtra 1 1/2 – 2 timmar.
4. Sila bort ingefäran och lökresterna. Lägg köttet i folie, red upp såsen med grädde, soja ev. Salt och peppar. 
Rotmos 
8 mjöliga potatisar
4 morötter 
1 bit kålrot 
1 bit rotselleri 
2 dl mjölk
50 g smör
Riven ost gärna mycket smak 
1. Skala och dela alla rotfrukter, potatisen delar du endast en gång så blir den färdigt samtidigt, salta ordentligt!!. Koka tills allt är mjukt.
2. Koka upp mjölken och smöret. När det är klart lägger du i den rivna osten och rör om tills den smält.

3. Vispa mjölkblandningen med potatis och rotfrukterna. Salta och peppra för perfekt smak. 
Servera med sallad och en hård brödbit 😁.
Hoppas det smakar!.  


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: