Min mamma var förbi med sina sista rabarber förra veckan. Tack vare den fantastiska sommaren var de inte ens ”träiga” utan riktigt goda. Skrev ner ett litet recept som var magiskt gott 😋

1 päron
4-5 Rabarber
2 dl muscodovsocker
3-4 matskedar smör
1. Skiva päron i tunna skivor, stek dem i smör och 3 msk muscovadosocker så de får en fin färg.
2. Dela rabarberna i mindre bitar, koka dem tillsammans med resten av sockret cirka 4 minuter.
Havrecrisp
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl sirap
40 g smör
1/2 dl vetemjöl
Blanda ingredienserna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen på 200° ca 15-20 Min. Rör om ett par gånger.
Vit chokladfluff
2 dl grädde
185 g vit choklad
1. Värm grädden och lägg i chokladen. Låt den smälta ner i den varma grädden.
2. Ställ i kylen tills det är svalt. Vispa en fluff och servera rabarberkompotten och det krispiga smulet.
Hoppas det smakar 🙂