Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Hemma hos oss blir det mycket grytor framåt hösten. Det kan vara allt från köttgrytor, vegetariska, veganska m.m.

Igår blev det ihopplock av vad som fanns hemma i skåpen. Vi hade en vinflaska med ett gräsligt vin, smakade bara sprit och istället för att hälla ut hela flaskan gjorde jag som vanligt och testade hälla den i grytan. Magi hände 🙂 

Jag skrev ner receptet här nedan ifall du blir sugen på att göra den. 

1 kg nötkött (fransyska, högrev)
1 flaska rött vin
1/2 dl kalvfond på flaska
1/2 dl koncentrerad svartvinbär el vinbärssaft
4 st morötter
6 st lagerblad
2 paket bacon 
1 förpackning färska champinjoner 
Salt och peppar 

1. Dela köttet i bindre bitar. Bryn köttet på hög värme i lite olja tills det blir gyllene.
2. Häll i vinet, lagerblad kalvfond. Låt puttra ca 1 timme på låg värme.
3. Lägg i morötterna och låt småputtra ytterligare 30-40 min tills köttet nästan faller isär.
4. Dela bacon i mindre bitar, stek dem tillsammans med champinjonerna som du delar en gång på mitten. Lägg dem i grytan precis innan servering.
5. Servera med nykokt potatis och en härlig sallad.

Related Posts

Rostad tomat och purjolöksoppa

Rostad tomat och purjolöksoppa

Jag rostade lite tomater igår i ugnen. Det blir en så söt och härlig smak när dem får gå på låg värme under en lång tid, samt blandas med basilika timjan vitlök och lite olja. Här kommer receptet som tar soppan till en helt ny […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: