Hemma hos oss blir det mycket grytor framåt hösten. Det kan vara allt från köttgrytor, vegetariska, veganska m.m.
Igår blev det ihopplock av vad som fanns hemma i skåpen. Vi hade en vinflaska med ett gräsligt vin, smakade bara sprit och istället för att hälla ut hela flaskan gjorde jag som vanligt och testade hälla den i grytan. Magi hände 🙂
Jag skrev ner receptet här nedan ifall du blir sugen på att göra den.

1 flaska rött vin
1/2 dl kalvfond på flaska
1/2 dl koncentrerad svartvinbär el vinbärssaft
4 st morötter
6 st lagerblad
2 paket bacon
1 förpackning färska champinjoner
Salt och peppar
1. Dela köttet i bindre bitar. Bryn köttet på hög värme i lite olja tills det blir gyllene.
2. Häll i vinet, lagerblad kalvfond. Låt puttra ca 1 timme på låg värme.
3. Lägg i morötterna och låt småputtra ytterligare 30-40 min tills köttet nästan faller isär.
4. Dela bacon i mindre bitar, stek dem tillsammans med champinjonerna som du delar en gång på mitten. Lägg dem i grytan precis innan servering.
5. Servera med nykokt potatis och en härlig sallad.