Kassler med en twist

Kassler med en twist

Vardags favoriten här hemma hos mig och kottarna. En rätt man antingen älskar eller avskyr känns det som… Jag älskar den salta kasslern möter den söta ananasen tillsammans med en god ost som smälter på gratängen 😍  Sugen på ett enkelt recept som du knåpar ihop på 30-40 min? 

Kasslergratäng med ananas 
Receptet gäller 3-4 pers
Ca 500 g kassler
2 msk smör
1 förpackning ananasringar
3 dl grädde
1 msk tomatpuré 
1 msk chilisås 
1-2 dl ost
Salt och peppar 
2 dl ärtor 
Ris och sallad 
1. Börja med att steka kasslern i smör på medelhög värme tills den fått färg runt om. 

2. Häll på grädden, tomatpuré och chilisås. Låt puttra ett par minuter innan du lägger över allt i en ugnsfast form. Lägg i ananasen och till sist ost som topping. 

3. Ställ i ugnen ca 20 min tills osten fått en gyllene brun färg. Servera med ris, kokta ärtor och en god sallad. Jag använde mig av färsk ananas men det är absolut inget krav 😊.

Hoppas det smaka!. 


Related Posts

Tunnbröd dröm

Tunnbröd dröm

När man är själv hemma och barnen sover passar det utmärkt att experimentera i köket med lite Kylslåpsrensning. Det här är verkligen en tunnbröd dröm! Kan vara den bästa smörgås jag gjort 😁 För att få den alldeles perfekt har jag haft i Pulled beef, worcesterbearnaise picklad rödlök, chips med smak av […]

Rostad tomat och purjolöksoppa

Rostad tomat och purjolöksoppa

Jag rostade lite tomater igår i ugnen. Det blir en så söt och härlig smak när dem får gå på låg värme under en lång tid, samt blandas med basilika timjan vitlök och lite olja. Här kommer receptet som tar soppan till en helt ny […]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: