Idag testade jag något nytt! Istället för vanlig tortellini blev det små knyten fylld med parmesan & ricotta 😋

1 ägg
1 äggula
1 msk olja
2-3 dl durumvete
5 msk ricotta
40 g parmesan
1. Blanda ihop pasta degen
2. Låt degen stå minst 1 timme i kylen
3. Mixa ricotta & parmesan
4. Kavla ut degen & valsa den sedan i pastamaskinen jag gör min pasta väldigt tunn (8)
5. Skär pastan i 5×5 cm
6. Spritsa 1 tsk ostblandning & gör små knyten eller vanlig tortellini
Koka pastan ca 3 min.
Bolognese
250 g köttfärs
1 burk hela skalade tomater
1 dl vatten
1-2 dl grädde
1 kyckling buljong tärning
3 morötter i olika färger
1 hel vitlök
1 gul lök
10 små champinjoner
Några färska blad basilika
1 msk pizzakryddblandning
1. Bryn köttfärsen
2. Skala & grovriv morötterna, finriv vitlöken & hacka löken fint
3. Häll i tomat burken, vattnet, vitlök, lök & buljong tärning. Låt puttra 20 min.
4. Häll sedan i grädde, morötter & champinjoner. Låt puttra till morötterna har blivit mjuka.
