Ravioli med smörstekta kantareller

Ravioli med smörstekta kantareller

Det fick bli egen ravioli fylld med smörstekta kantareller ricotta och parmesan till det blev det en krämig kantarellsås och stekt kyckling. Magiskt!!

Receptet kommer här 🙂 

2 ägg

3.5 dl durumvete

1 msk olivolja

160g förvälda kantareller 

3 msk ricotta 

20g parmesan 

3 dl grädde

Hemlagad fond efter smak eller 1/2 kyckling buljong tärning

2 kyckling filéer 

3 msk smör 

Salt & peppar 

1. Knåda ihop pasta degen och låt den vila i kylen minst 1 timme.

2. Förbered under tiden fyllningen genom att steka kantarellerna blanda (60g) av svampen ricotta och parmesan mixa allt till en jämn smet. 

3. Spritsa sedan på den utbakade pastan. Varje ravioli ska vara ca 5×5 cm med 1 tsk smet. 

4. Lägg på ett likadant pasta lock och skär med en sporre för att få fina kanter.

5. Bryn kycklingen för att få en fin färg

6. Lägg den sedan i ugnsfast form och låt den gå klart i ugnen på 200°

7. Blanda grädde, buljong, resterande kantareller salt och peppar och låt puttra under svag värme

8. Koka pasta ca 4 min 

9. Blanda sås, pasta och servera direkt. Kommer bli himmelskt



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: