Coq au vine

Coq au vine
Lyxmiddag som kan göras mitt i veckan 😃
Coq au vine med kycklingfile & krossad potatis blev gårdagens middag till familjen! Blev väldigt gott, tog bara en timme att förbereda & tillaga. Nyfiken på receptet?
4 kycklingfiléer
1 bit rökt sidfläsk
2 nävar mini champinjoner
8-10 steklökar
2 vitlökar
1 msk soja
3 stycken lagerblad
3 dl rött vin
1 dl vatten (2-3 msk kycklingfond att blanda med)
Färsk timjan
Salt & vitpeppar
1. Fräs löken och vitlöken i lite olja, tillsätt resterande ingredienser utom kyckling, champinjoner och sidfläsket.
2. Dela fläsket & lägg i en större bit I grytan & låt den puttra med resterande ingredienser. Resten delar du i småbitar och lägg åt sidan tillsammans med champinjonerna.
3. När grytan kokat ca 40 min steker du kycklingen ordentligt, skiva upp den och häller på lite av såsen för att hålla den saftig.
Stek sidfläsket och champinjonerna, lägg dem i grytan & servera en toppen måltid ⭐. Fråga om du undrar om något 😀

Related Posts

Tonfiskröra

Tonfiskröra

Nu ska ni få ett dunder recept på tonfiskröra Den är krämig och alldeles utmärkt

Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Hemma hos oss blir det mycket grytor framåt hösten. Det kan vara allt från köttgrytor, vegetariska, veganska m.m. Igår blev det ihopplock av vad som fanns hemma i skåpen. Vi hade en vinflaska med ett gräsligt vin, smakade bara sprit och istället för att hälla ut […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *