Ugnsbakad torsk med purjolöksslungad potatis

Ugnsbakad torsk med purjolöksslungad potatis
 600 g torsk
olja 
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 100 grader.
Gnid in fisken med salt och peppar. Ringla över oljan.
Tillaga mitt i ugnen till innertemperaturen är 49 grader. 

Purjolökspotatisen
600-800 g delikatesspotatis (fast sort)
½ purjolök
100 g smör
Salt och peppar

Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Halvera potatisarna.
Strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smöret. Tillsätt potatisen. Smaka av med salt och peppar

Örtmajonäs 
50 g persilja
50 g dill 
2 ½ dl matolja eller rapsolja
2 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap

Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. 
Hacka persilja och dill fint
Smaka av med salt och peppar.

Related Posts



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *