yankeelax med friterat rispapper gräslök & teriyakimajonäs

yankeelax med friterat rispapper gräslök & teriyakimajonäs
En perfekt aptitretare som både går fort att förbereda men även att äta upp 😊.
Ca 12 personer

200 g yankeelax eller annan god varmrökt lax
4-5 rispapper
1 dl majonnäs
3 msk Teriyaki-marinad
färsk gräslök

Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången och titta på rent trolleri – vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder – som ett stort rischips. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 x 7 centimeter stora bitar.

Dela laxen i mindre bitar.
Blanda majonäsen med teriiyakimarinaden samt finhackad gräslök. (För bäst smak mixar du en egen majo).
Lägg lax och majonnäs på rispapper precis innan servering. Toppa med gräslök.

Related Posts

Två snabba

Två snabba

Här kommer två snabba aptitretare som du smidigt förbereder innan gästerna kommer

Krämiga ägghalvor

Krämiga ägghalvor

Jag tycker vanliga ägghalvor är lite tråkiga att få på julbordet eller påskbordet. Kände att jag behövde hotta upp dem lite med mitt egna recept. Dem blir krämiga och fylliga i smaken. Tar plats på bordet och får uppmärksamheten den förtjänar 🥚



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *