Rabarber och äppelcidersorbet

Rabarber och äppelcidersorbet

Testade något nytt igår kväll. Rabarber Sorbet med en skvätt äppelcider. Passar perfekt en varm vårdag. Den är både syrlig, söt, krämig och kall 🌞🍏

Recept
6 stycken rabarber 
4 ½ dl socker
2 dl vatten
1 dl äppelcider 
2 äggvitor 

1. Dela rabarberna i mindre bitar. 

2. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt småputtra tills rabarberna är mjuka.

3. Låt svalna. 

4. Vispa äggvitor till styva toppar. 

5. Blanda rabarberkompotten, äggen och äppelcider. 

6. Ställ i frysen 5-6 timmar. Och vips har du en helt underbar sorbet till dessert 🍨

Related Posts

Rabarber och pärondröm

Rabarber och pärondröm

Min mamma var förbi med sina sista rabarber förra veckan. Tack vare den fantastiska sommaren var de inte ens ”träiga” utan riktigt goda. Skrev ner ett litet recept som var magiskt gott 😋



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *