Paella på stekhäll

Paella på stekhäll
Receptet gäller 6 personer

1 påse aborio ris
1 ½ l kycklingbuljong ( 4 tärningar)
1 msk gurkmeja
2 dl vitt vin
2 citroner
2 salladslökar
3 st morötter 
1 påse bondbönor
1 gul paprika
1 förpackning cocktailtomater
8 havskräftor
1 påse musslor
1 kg tigerräkor eller scampi (råa)
Havssalt och peppar 

1.  koka gärna riset dagen innan enligt förpackningen, fast halvera tiden och mängden buljongen eftersom resterande ska vara till paellan. När riset är kokt, lägg över i en större skål och häll över buljongen samt gurkmejan. Låt stå i kylen över natten.

2. Hacka i ordning alla grönsaker och rotfrukter i valfri storlek. 

3. Häll rapsolja i hällen och stek löken och paprikan. Tillsätt grönsakerna. Häll på riset med buljongen, låt puttra under omröring tills riset känns mjukt. När det återstår ca 5 min av tiden tillsätter du skaldjuren. Smaka av med havssalt, peppar samt citron som du grillar med på slutet. 

Hoppas det smakar 🙂

O.B.S alla fantastiska bilder är tagna av 
@dagarsson_photo_color
@dagarsson_photo_bnw


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *