Kyckling i sötsur persikasås

Kyckling i sötsur persikasås

Ikväll prövades en ny rätt som jag faktiskt inte gjort förut. Höftade med recept men jag skrev ner ett ungefärligt. Hoppas du gillar det lika mycket som vi gjorde 🍑

Recept 
(räcker till ca 4 vuxna)
4 kycklingfiléer 
1 burk Kokosmjölk 
1 burk minimajs
1 burk persikor i juice
1 näve suger snaps
5 st gröna sparris
1 kyckling buljong tärning 
3 msk tomatpuré 
1 msk olja
1 ½ msk koriander krydda
salt och peppar 

1. Bryn kycklingen i en wokpanna med olja koriander salt och peppar. Lägg över i en skål.

2. Häll i kokosmjölk (spar ca ⅓ av kokosvattnet i botten till något annat för att slippa ”blaskig sås”), minimajs, tomatpuré, buljongtärning.

3. Häll bort persikojuicen och skiva upp 4 st av persikorna och lägg i såsen. Låt småputtra 15 min. (Resterande persikor åt barnen upp 😊)

4. Lägg i kycklingen, sparris och suger snaps. Låt små puttra tills kycklingen är helt färdig.
5. Koka ris eller bulgur. Jag gjorde även morotschips för att få det lite chrunchy 👌
Tar man bort kyckling och buljongen blir rätten helt vegansk! Går lika bra att ta grönsaksbuljong.


Related Posts

Pulled chicken sandwich

Pulled chicken sandwich

Ibland blir maten magisk!! När man får till smakkombinationerna så det blir en explosion i munnen, då har man lyckats 👌 Ikväll blev det Pulled chicken sandwich med syrad rödlök srirachamajonäs coleslaw & egen pommes. Jag skrev ner receptet på kycklingen här nedan 🤗



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *