Långmarinerad kycklingfilé med majssås

Långmarinerad kycklingfilé med majssås
500g kycklingfilé 
1 påse Santa Marias vitlöks marinad
2 st majskolvar
1 paket bacon
smör
4 dl grädde
1 msk japansk soja 
½ hönsbuljongtärning el egen fond
½ kruka koriander (ev, 2 tsk torkad)

1. Lägg kycklingen i en plastpåse med marinaden. Låt helst ligga över natten.

2. Bryn kycklingen tills den fått färg runt om.

3. Lägg den i en ugnsfast form med resten av marinaden. Låt den efterstekas i ugnen på 200° i mitten tills kycklingen har uppnått 72° 

4. Ta en av majskolvarna och filéa bort majsen. Stek den sedan med bacon, smör och salt. 

5. När kycklingen är klar tar du all sky och lägger i en kastrull. Tillsätt den andra majsen som du filéar och låt det koka ihop. Tillsätt grädde, buljong och soja (ev redning).
Servera med ris eller bulgur

Hoppas det smakar 
Ta hand om dig 🤗

Related Posts

Pulled chicken sandwich

Pulled chicken sandwich

Ibland blir maten magisk!! När man får till smakkombinationerna så det blir en explosion i munnen, då har man lyckats 👌 Ikväll blev det Pulled chicken sandwich med syrad rödlök srirachamajonäs coleslaw & egen pommes. Jag skrev ner receptet på kycklingen här nedan 🤗



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *