Guladchsoppa med fyra sorters lök

Guladchsoppa med fyra sorters lök

Ibland blir man så glad över en soppa som nästan sköter sig själv och smakar så fantastiskt gott

Gulasch
Receptet avser 4 personer

700 g högrev
2 stycken oxbuljongtärningar blandat med 5-6 dl vatten eller 8 dl egen fond.
1 burk plommontomater 
½ dl tomatpuré 
3 paprikor gärna olika färger
1 scharlottenlök
2 gullök
3 salladslök
6 st vitlöksklyftor 
1 röd peppar (uteslut kärnorna för mildare smak)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin 
1-2 msk olja
4 msk smör
5 fasta potatisar
1 burk Creme fraiche 

1. Finputsa köttet och skär det i mindre bitar. Hacka paprika och lök i valfri storlek. Pressa vitlöken
2. Bryn köttet på hög värme med olja. (Häll bort ev vatten från köttet) 
3. Tillsätt all lök och tomatpuré. Låt fräsa med smöret några minuter innan du slår på burken med plommontonaterna.
4. Lägg i resterande ingredienser och låt puttra på låg värme i ca 1 ½ timme. 
5. Skala och Koka potatisen i mindre bitar med ganska mycket salt.
6. Häll potatisen i soppan,  servera med en klick creme fraiche och nybakat bröd.
Hoppas det smakar 😊


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *