Egen salsa

Egen salsa

Imorgon är det Taco fredag 🥑🌶🌮 Då måste man självklart ha en god salsa till tacos/ tapasen men varför inte göra två olika? I morse experimenterade jag med lite olika smaker och fick fram två väldigt goda. Recepten finner du här under

Mango ananas salsa
1 mogen mango
1 burk ananas
1 karli paprika (grön spets paprika)
Några kvistar färsk koriander
2 msk koriander krydda
½ buljongtärning  (grönsak)
D’elidas ca 20 droppar
Himalayasalt 

1. Tärna upp mangon och paprika

2. Tillsätt alla ingredienserna i en kastrull.
Ananasen ska tillsättas med spad.

3. Låt allt små puttra ca 40 min. Smaka av, ha eventuellt i mer D’elidas eller tabasco.

Tomat och paprika salsa
1 burk hela skalade tomater
1 röd spets paprika
1 karli paprika
1 salladslök
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor
3 msk sweet chili sauce 
1 buljongtärning (grönsak) 
D’elidas eller tabasco ca 20-30 droppar
3 msk koriander krydda 
himalayasalt 
1 dl vatten 

1. Blanda tomat burken, gul lök, röd paprika, buljongtärning och D’elidas. Låt puttra ca 40 min på låg värme. Mosa eller kör i stavmixer till hyfsat slät puré. Gör inget ifall det är klumpar.

2. Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra ytterligare 30 min.
Klart!
Enkelt och otroligt gott med massor av smaker.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *