Beer can chicken

Beer can chicken

Jag har äntligen lyckats få min ugnsgrillade kyckling sådär saftigt perfekt att man kan äta hela själv! Testade en ”ny” teknik med massor av smak som passar perfekt till lördagsmiddagen eller varför inte mitt i veckan lyxet 😁

Här under kommer mitt recept på hur jag gör kycklingen men även vad jag har i beanaisen för att få den extra speciell 🤤

Beer can chicken 
(Receptet avser 3-4 vuxna) 
1 majskyckling 
1 ölburk med valfri sort (33cl) 
2 msk chipotle pasta 
1- 1 ½ dl rapsolja 
½ dl kycklingfond
1 kruka timjan eller fem tsk torkad
2 tsk cayennepeppar 
2 tsk vitlökspulver
4 tsk paprikapulver 
1 tsk vitpeppar
2 tsk gul curry 
4 msk farin socker 
Apelsin 
50 g smör 
3 msk olja 
4 vitlöksklyftor 

1. Blanda olja fond och kryddor till en marinad. Klipp eller hacka timjan smått 

2. öppna ölburken och häll bort lite öl. Sen tar du en konservöppnare och öppnar den helt (bild finns) så du kan fylla på med chipotle pastan.

3. Trä kycklingen över ölburken och pensla ordentligt med marinaden även innanför skinnet på kycklingen.

4. Ställ kycklingen i en ugnsfast form med en uppskivad apelsin vitlöksklyftor smör & olja

5. Sätt ugnen på 150° och ställ kycklingen längst ner ca 1 ½ – 2 timmar. 

Beanaisesås med currysmak
2 st scharlottenlök 
3 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
4 vitpepparkorn 
1 tsk gul curry
1 msk torkad dragon
1 knippe färsk persilja
3 äggulor
200 g smör 

1. Smält smöret i mikron & vispa äggulorna

2. Koka ihop lök vinäger vatten dragon & vitpepparkorn & cirry till hälften. Sila bort & häll i en rostfri skål.

3. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa ihop det med äggulorna. Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle tills såsen tjocknar. När den tjocknar drar du bort skålen från kastrullen men fortsätt vispa tills såsen blir lite svalare så den inte skär. Vispa i lite färsk persilja.

4. När kycklingen är klar silar du  marinadblandningen som har runnit ner i formen och häller den i beanaisen. Kommer bli supergott!! Passar perfekt ihop med krispiga pommes och den saftiga kycklingen.

Related Posts

Pulled chicken sandwich

Pulled chicken sandwich

Ibland blir maten magisk!! När man får till smakkombinationerna så det blir en explosion i munnen, då har man lyckats 👌 Ikväll blev det Pulled chicken sandwich med syrad rödlök srirachamajonäs coleslaw & egen pommes. Jag skrev ner receptet på kycklingen här nedan 🤗



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *