Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Hemma hos oss blir det mycket grytor framåt hösten. Det kan vara allt från köttgrytor, vegetariska, veganska m.m.

Igår blev det ihopplock av vad som fanns hemma i skåpen. Vi hade en vinflaska med ett gräsligt vin, smakade bara sprit och istället för att hälla ut hela flaskan gjorde jag som vanligt och testade hälla den i grytan. Magi hände 🙂 

Jag skrev ner receptet här nedan ifall du blir sugen på att göra den. 

1 kg nötkött (fransyska, högrev)
1 flaska rött vin
1/2 dl kalvfond på flaska
1/2 dl koncentrerad svartvinbär el vinbärssaft
4 st morötter
6 st lagerblad
2 paket bacon 
1 förpackning färska champinjoner 
Salt och peppar 

1. Dela köttet i bindre bitar. Bryn köttet på hög värme i lite olja tills det blir gyllene.
2. Häll i vinet, lagerblad kalvfond. Låt puttra ca 1 timme på låg värme.
3. Lägg i morötterna och låt småputtra ytterligare 30-40 min tills köttet nästan faller isär.
4. Dela bacon i mindre bitar, stek dem tillsammans med champinjonerna som du delar en gång på mitten. Lägg dem i grytan precis innan servering.
5. Servera med nykokt potatis och en härlig sallad.

Related Posts

Smakprov från Libanon?

Smakprov från Libanon?

Det är alltid kul att experimentera i köket när tiden finns. Jag blir lugn av det, tror man på sig själv blir det oftast bra om man har en grundtanke och respekt för råvarorna. Det finns så mycket mat jag skulle vilja testa laga, så […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *