Grov filmjölkslimpa

Grov filmjölkslimpa

Mitt favoritbröd som går att baka både glutenfritt eller med vanligt vetemjöl. Smakar precis lika gott vilket som 🙂

Recept 

3dl vetemjöl

2dl rågsikt

1,5dl havregryn

1dl linfrön

2 tsk bikarbonat 

1 tsk salt

1dl mörk sirap

4-5dl filmjölk 

Glutenfri variant ta 5 dl finax mjölmix 

1. Blanda alla ingredienser i en bunke

2. Sätt ugnen på 200° 

3. Lägg bakplåtspapper i en avlång bröd form

4. Ställ formen längst ner i ugnen ca 40 min

Efter ca 30 min (på min ugn) behövdes lite aluminiumfolie för att den inte ska brännas. 

Ta ut och låt svalna, kommer bli kanon 🙂



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *